Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Von Vlad un nume, o poveste reala...

Ascendentii Am fost întrebata deseori, "de ce von Vlad?". Nu am crezut ca este important pentru nimeni, însa constatand ca lucrurile stau altfel, m-am gandit ca nu exista nici un motiv important pentru care as alege sa nu raspund.
Acest nume apartine familiei mele. Este numele strabunicului meu. Bunicul a renuntat din cauza vremurilor comuniste la "von", pentru ca pentru noua oranduire, a fi beneficiarul unui ordin de « cavaler », era sinonim cu a fi « dusman al poporului », iar poporul trebuia sa aiba doar perspectiva « auritei », epoci comuniste - epoca de aur. Slava Domnului ca s-a dus !

Von Vlad, nu este o fantezie, este numele bunicului meu, primit din tata-n fiu, este povestea strabunicului meu, povestea unei vieti reale, a unui om real. Este povestea celui despre care bunicul imi povestea in copilarie, (am fost crescuta de bunici) iar el îi spunea simplu: "Nico von Vlad", în germana, deoarece bunicul traindu-si copilaria in Bucovina - aflata sub stapanirea fostului imperiu Austro-Ungar, vorbea la fel de bine, germana, rusa si romana.
Mi-ar fi placut sa-l cunosc pe von Vlad, mi-ar fi placut sa fiu in preajma lui, pentru ca povestile bunicului meu despre tatal sau, mi se pareau pe atunci fascinante, dar Dumnezeu a vrut sa fie altfel, sa-l cunosc doar prin intermediul amintirilor, a gandurilor lasate de el in sufletele altora.

Ascendentii Nico von Vlad, sau Nicolae cavaler de Vlad, a fost in primul rand un roman adevarat, un om ce a luptat pentru unirea Bucovinei cu Romania, a fost un om ce a iubit mult oamenii, a fost un preot cu har, provenit din neam de preoti, (nu tatal sau ci bunicul sau a fost tot preot! La fel si parintii sotiei sale, Olga, au fost preoti.), a fost un om curajos si nu în cele din urma a fost un luptator. Povestirile ce le-am auzit despre el sunt multe, dar nu cred ca sunt relevante, decat pentru familia mea.
Totusi am sa va spun doar una, cea mai impresionanta pentru mine, cea care atesta faptul ca vointa oamenilor nu poate sta in fata vointei lui Dumnezeu.
Pentru ca a suparat stapanirea austrica prin faptul ca nu-i placea sa taca, ci afirma sus si tare ca Bucovina este pamant romanesc, luptand pentru unire cu tara, în timpul razboiului, a fost învinuit de spionaj, lucru neadevarat, dar necesar pentru a putea fi condamnat la moarte prin spanzurare. Insa destinul lui era altul, fapt pentru care sentinta nu a putut fi executata. Simplu: funia s-a rupt de trei ori. Nu e o legenda, e adevar, îmi spunea bunicul. Dar desi se cerea ca un astfel de om "ocolit de moarte", sa fie "iertat pentru orice vina", ei totusi nu l-au eliberat din închisoare, însa si de data aceasta i-a fost scris sa scape. A fugit din închisoare, a ajuns în Chisinau, unde a fost profesor de teologie si preot militar, s-a casatorit cu Olga, a avut doi baieti, unul din ei fiind bunicul meu. De la el, bunicul meu, pe langa multimea de aminitiri, a pastrat doar un fascinant inel primit de la rege cu ocazia daruirii de catre acesta, lui von Vlad a ordinului "Coroana Romaniei", si un ziar în care scrie despre viata si moartea sa, pe care il atasez mai jos. Bunicul spunea ca in arhiva de la Viena sa gasesc documente despre arborele genealogic al familiei si despre originea lui "von". Totusi nu asta e important pentru mine!

Cornelia Vlad In mod ciudat nu m-am simtit niciodata "regalista". Consider ca adevarata noblete, este cea sufleteasca, nu cea conferita de titlurile nobiliare. Cu toate acestea nu exclud în nici un caz faptul ca unii nobili, indiferent de rang, pot fi într-adevar nobili, în deplinul sens al acestui cuvant.
Dincolo de titluri si nume, indiferent care ar fi acesta, dincolo de studiile superioare, dincolo de avere sau saracie, de functie sau profesie, este ascuns OMUL, iar acesta prin sufletul sau, prin felul sau de a fi, prin faptele si realizarile sale e cel conteaza. Nu familia din care provine, ci prin el însusi, prin iubirea din suflet, conteaza. Din acest motiv n-am considerat important sa vorbesc despre von Vlad. El e important PENTRU MINE, fapt pentru care îi folosesc numele. Pentru mine numele e legat de iubire, de legatura speciala dintre mine si acest om pe care desi nu l-am cunoscut îl simt deseori aproape.

bunicii Bunica îmi spunea Carly, deoarece dorise sa ma boteze Carla, cu toate acestea acest nume, ca si cel de Mihaela, nu a fost scris decat în actul meu de botez. Carla pentru ca asa a vrut bunica, Mihaela pentru ca sunt nascuta de ziua sfintilor arhangheli Mihail si Gavriil (8 noiembrie), pe care-i simt mereu prin preajma si de ajutorul carora am beneficiat de multe ori. Am stiut din copilarie ca principala mea menire este sa scriu, deoarece eram o mica Sherezada, si deseori îmi "semnam" povestirile pe atunci nescrise cu numele...

Carla von Vlad
Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)