Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Psihoterapie isihasta

Inviere Iata de ce este esential sa ne purificam sufletul si mentalul — pentru aceast inseamna rezistenta la programe aleatorii.
Oamenii purificati sunt oameni foarte rezistenti.

Pe acestia nu numai ca blestemul nu-i atinge, undele mentale ale celor frustrati sau ale vrajitorilor nu îi ating, dar nici propriile lor superstitii, nici propriile lor programe negative nu au efect!

Mintea este un mecanism atat de subtil, încat nu stii cand intra raul, cand s-a tradus un gand în act.

De aceea Hristos spunea: „Vegheati neîncetat!“. Neîncetat trebuie sa faceti ceva pentru purificarea sortii, pentru purificarea subconstientului, pentru ca programul rau intra usor în subconstientul nepurificat, deci vulnerabil.

Odata purificati, nimic malefic nu va intra în noi. Putem sa asistam chiar si la exorcizarile de la Sihastria si programele malefice nu vor intra în noi. Cazurile de posedare (cel putin cele cercetate de noi) sunt programe distructive, nu sunt dracusori cu cornite si codita; sunt programe care pot intra în subconstientul tau daca mintea este napadita de conflicte.

Care sunt solutiile de purificare a sortii, terapiile? Indicam patru categorii de solutii:

a) Luarea la cunostinta, sistematica si îndrumata. Marturisirea, euharistia: cu un duhovnic sporit. Recursul la psihanaliza, cand este cazul. Acestea sunt procedeele insight, de aflare a cheitei conflictului.

b) Mai sunt procedeele holistice, profunde, dincolo de concepte. Cum ar fi protopostura, ca stabilizare mentala si afectiva. Iar mai presus de toate, Oratio mentis. Toate sunt solutii de restaurare a mintii, prin dizolvarea conflictelor, a impuritatilor. Acestea sunt marile solutii; linistirea mintii, lasarea la o parte a tuturor întrebarilor dizolva impuritatile…

De unde putem atunci sa stim ca ne aflam în greseala? Din faptul ca suferim. Ori de cate ori suferi, e din cauza neadaptarii tale si din cauza ca gresesti undeva. Natura te-a înzestrat rau undeva, si atunci ti s-a dat o încercare ca sa stii, ca sa lucrezi pentru tine, sa pui la punct o neputinta. „Nu ma culpabilizez, nu atac si nu desfiintez!“ — iata formula. Astfel raul va fi limitat.

Cel care îsi analizeaza destinul, afla cauza bolii, scapa de sindrom si dobandeste putere.

E bine ca scapa de boli, dar e rau ca dobandeste putere, pentru ca trebuie sa fii initiat ca sa stii ce sa faci cu ea. Întotdeauna însa se începe cu analiza. Omul care se analizeaza, care cunoaste si înfrange întunericul, scapa de boli. Drumul se continua prin exercitiul spiritual numit linistire. Daca dai „valurile“ creierului la o parte, terenul linistii creeaza cel mai bun dialog cu resursele noastre launtrice.

c) Sugestia este o alta terapie. Sugestia sofronica, îndrumata de terapeut. Dar si cea personala. Seara, la culcare, spune doar atat: „Am încredere în mine!“ sau „Sunt linistit, sunt cu desavarsire linistit.. Sopteste-i subconstientului, seara, acest lucru, cand informatia intra mai usor în subconstient. Sugestia este un ajutor din afara. Amintirea legii revelate sau naturale......

d) Pe locul înalt, vine ofranda — un mod de ardere în cascada. Toate cele trei moduri de care am vorbit pana acum produc dizolvare lenta si sigura a impuritatilor. Ofranda, însa, este o ardere în cascada, este chirurgie. Este radicala. „Chirurgia“ este întotdeauna o solutie finala. Bine este întai sa dizolvam lent impuritatile sortii prin postura perfectiunii, sa dobandim linistea mintii pentru a vindeca.

Ofranda este un lucru pe care astazi îl facem tot mai putin. Daca te-ai întreba ce ofranda ai facut în ultima saptamana, ai vedea ca ai ratat multe ocazii. Nu ca n-ai avut ce darui, ci ai ratat ocaziile care ti s-au oferit. Ce se poate darui? Ce poate darui un roman sarac, cu un salariu prapadit — sau chiar fara salariu? Sunt mai multe feluri de-a darui: primul este sa depui o cantitate de munca. A face o munca pentru altcineva este o ofranda, dar numai daca este facuta cu placere, stiind ca prin asta purifici ceva din soarta ta. Mai pot fi si daruri esentiale, chiar sacrificii, pe care le faci pentru cineva. Nu vorbesc, desigur, despre sacrificiu final, care este viata!

Revenim la posibilitatile de a darui ale romanului sarac. Este vorba de a darui expresia pozitiva a fetei. Ganditi-va de cate ori ratam prilejul sa daruim celorlalti expresia senina a fetei noastre. Ma uit la oamenii de pe strada si îmi spun: „Uite cum acesti oameni rateaza sa-mi daruiasca mie acum ceva, expresia senina a fetei lor…“. Sunt chinuiti, sunt coplesiti de ziua de munca. Expresia fetei este foarte importanta, în primul rand pentru tine. Ca sa-ti mentii o expresie senina, soliciti o pozitivitate nebanuit de mare în tine. Trebuie sa poti sa încurajezi oamenii — discret, neprivindu-i în ochi… daca vrei sa convingi pe cineva, atunci priveste-l între ochi. Nu te uita direct în ochii acelei persoane. Iar daca vrei sa-l influentezi în bine pe respectivul, dupa ce te-ai uitat la fata lui, si l-ai fotografiat mental, întorci privirea în interior si îti imaginezi ca acel om este fericit. Atunci el a primit realmente, de la tine, un impuls constructiv.

Fiti senini. Seninatatea e ofranda ce poate fi facuta sistematic. Un gand bun este si el o ofranda. Daca te uiti la un om si-ti spui în gand: „Mutra acestuia cere palme…“, i-ai introdus un program subconstient agresiv. În el se crispeaza ceva si în ziua aceea el va înjura, va violenta pe cineva, fara sa stie de ce. Daca îl privesti si îti spui: „Mutra acestuia cere o tuica…, o tuica mica, pe care i-as da-o daca as avea ocazia“, ai introdus într-însul un program bun.
Cenzureaza-ti gandurile rele. Gandul rau, de altfel, îti poate produce o migrena daca este directionat spre cineva. Fereste-te sa adresezi ganduri rele — dimpotriva, contracareaza-le cu cele bune.
Daca îti vine sa spui ceva rau, imediat, stiind ce te asteapta, formuleaza o urare de bine. Pana vei învata sa faci din suflet acest lucru, fa-l ca si cand ti-ai lua o precautie.

Ofranda verbala este iarasi foarte importanta. Iata un alt mod de-a da ceva: un cuvant bun. Medicii buni, preotii buni, au întotdeauna un cuvant bun. Este si aici un mestesug — nu e totul sa-ti propui, trebuie sa te si mobilizezi, trebuie un pic de empatie.
De ce unii nu pot niciodata sa transmita un cuvant de consolare?
Pentru ca o fac formal. Ar trebui sa te pui în situatia celuilalt ca si cum tu ai fi acolo, si atunci vei reusi sa dai un cuvant bun. E un mod de a oferi ceva. Sigur, exista si ofrande materiale — atunci cand poti sa le faci, si cand le faci sistematic. Daruiti zilnic o paine. Dati celor saraci si copiilor. Daca puteti, daca sunteti pregatiti — copiilor sa le dati un mar, o bucata de paine. E important daca puteti sa le dati de fiecare data, sa le dati pentru ca oricum o duc mai rau decat noi. Mila este un sentiment extraordinar. Compasiunea si mila — sentimente mari, care ard multa negativitate în soarta. Asa cum încrederea în sine este un element constructiv pentru sine, mila este un element constructiv pentru altii. Nu mila în sensul jeluirii, ci mila în sensul participarii empatice — te pui în situatia lui, sa ��ti închipui ca în acel moment tu esti el. Empatia declanseaza imediat o dinamica a cerintelor si a egalizarii campurilor. În lumea aceasta, campurile biotice tind spre o comunicare între oameni si spre un raspuns, spre o conectare unul la altul.
Iata cum prin ofranda se merge spre fericire.
Fericirea este o rezultanta a dreptei vietuiri. Cine alearga dupa fericire, n-o va avea, dar cine alearga dupa dreapta vietuire va avea si fericirea.

Fragment din cartea "Psihoterapie isihasta" autor - Vasile Andru


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)