Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Iubirea - definita de Krishnamurti

Krishnamurti ELIBERAREA DE CUNOSCUT INSEAMNA SA MURIM PENTRU CEEA CE ESTE VECHI SI ABIA ATUNCI INCEPEM SA TRAIM CU ADEVARAT
Atunci cand va intrebati ce este iubirea, s-ar putea sa fiti prea infricosati de raspuns pentru a-l putea accepta, caci el ar putea sa provoace o rasturnare totala, ar putea sfarama legaturile familiale.
Ati putea descoperi ca nu va iubiti sotia, sotul sau copiii… (dar oare ii iubiti?)…
S-ar putea ajunge pana acolo incat sa se prabuseasca intregul edificiu pe care vi l-ati construit in jur, s-ar putea sa nu va mai intoarceti niciodata la templu.
Dar, daca, in ciuda acestor lucruri, veti dori, totusi sa descoperiti ce este iubirea, veti vedea ca frica nu este iubire, posesiunea si dominarea nu sunt iubire, chinul de a nu fi iubit nu este iubire.
Iubirea nu este contrariul urii, dupa cum umilinta nu este contrariul infumurarii. Daca puteti inlatura toate aceste lucruri, nu prin constrangere, ci indepartandu-le, asa cum ploaia indeparteaza praful depus de multe zile pe o frunza, atunci poate veti reusi sa gasiti acea minunata floare dupa care omul a tanjit intotdeauna.
Atata timp cat n-ati obtinut iubirea – nu doar in mici farame, ci din belsug- atata timp cat nu sunteti plini de ea, lumea va fi condamnata la dezastru. Cunoasteti din punct de vedere intelectual ca unitatea este esentiala si ca iubirea este singura cale, insa cine va va invata sa iubiti? Exista vreo autoritate, vreo metoda, vreun sistem care sa va poata spune cum sa iubiti? Ceea ce incearca unii sa spuna, fiti siguri ca nu este iubire.
Ati putea spune: “voi incerca sa practic iubirea, ma voi gandi zilnic la ea, ma voi stradui sa fiu bland si milos, ma voi sili sa fiu atent cu ceilalti”. Credeti ca v-ati putea disciplina, ca v-ati putea exersa vointa pentru a iubi? Daca o veti face, iubirea va zbura pe fereastra. Practicand o anumita metoda sau un anumit sistem cu scopul de a dobandi iubirea, ati putea deveni extreme de iscusiti sau ceva mai binevoitori, sau veti putea ajunge la o anumita stare de non-violenta, insa toate acestea n-au nimic in comun cu iubirea.
In aceasta lume pustie si sfasiata nu exista iubire, fiindca placerea si dorinta joaca rolurile cele mai importante. Si totusi fara iubire, viata de fiecare zi n-are nici un inteles, fara iubire nu exista frumusete. Frumusetea nu se afla in ceea ce poate fi vazut, nu despre frumusete este vorba atunci cand se spune: “ïata un copac frumos, un tablou frumos, o femeie frumoasa”. Nu exista frumusete decat atunci cand mintea si inima stiu ce este iubirea.
Fara iubire si fara frumusete nu exista virtute si stiti foarte bine ca incercand sa ameliorati societatea sau sa dati de pomana la cei saraci nu veti face altceva decat sa adanciti mizeria, caci in absenta iubirii inima este plina de uratenie si de uscaciune.
Dar cand exista iubire si frumusete orice veti face va fi drept, orice veti face va fi desavarsit.
Daca stiti cum sa iubiti, atunci puteti face orice, caci cu iubire totul este cu putinta.
O minte care cauta iubirea sau adevarul nu este o minte cu adevarat pasionata. A intalni iubirea fara a o cauta este singura cale de a o gasi: a ajunge la ea pe neasteptate si nu ca rezultat al unor sfortari sau al unor experiente. O astfel de iubire nu se supune timpului, o astfel de iubire este in acelasi timp personala si impersonala, este atat pentru indiviv cat si pentru multime.
Iubirea este asemenea unei flori care isi daruieste parfumul: o putem mirosi sau putem trece nepasatori pe langa ea. Floarea se afla acolo pentru toti, dar mai ales pentru cei care isi dau osteneala sa-I soarba parfumul si sa o priveasca cu incantare. Putin importa pentru floare faptul ca suntem in gradina alaturi de ea sau ca ne aflam departe, ea continua sa imprastie in jur suavul sau parfum pentru toata lumea.
Iubirea este intotdeauna vie, proaspata, noua. Pentru ea nu exista ieri sau maine. Ea se afla dincolo de tumultul gandirii. Numai mintea inocenta stie ce este iubirea si numai mintea inocenta poate trai in aceasta lume care nu este inocenta. Acest lucru extraordinary pe care omul l-a cautat vesnic prin sacrificiu, prin adorare, prin sexualitate, prin placeri si dureri de tot felul, va putea fi intalnit numai atunci cand gandirea, intelegandu-se pe sine, isi va gasi in mod firesc propriul sfarsit.
Atunci, iubirea nu mai are contrar, atunci iubirea nu mai are conflict.
Va intrebati poate: “daca gasesc o astfel de iubire, ce se va intampla cu sotia mea, cu copiii mei, cu familia mea? Ei au nevoie de siguranta”. Daca va framantati in felul acesta, este pentru ca nu v-ati aflat niciodata de campul gandirii, dincolo de campul constiintei. Daca v-ati fi aflat acolo macar o singura data, n-ati mai fi ridicat o astfel de problema, caci ati fi stiut prea bine ce inseamna acea iubire in care nu exista gandire, in care nu exista timp.
Pretindeti ca va iubiti sotia. Aceasta iubire cuprinde placerea sexuala, placerea de a avea pe cineva acasa care sa va ingrijeasca de copii, care sa gateasca. Aveti nevoie de aceasta femeie care v-a dat trupul ei, emotiile ei, incurajarea ei, un anumit sentiment de siguranta si bunastare. Apoi, deodata, ea se indeparteaza de voi, se plictiseste sau va paraseste pentru un altul si intregul echilibru emotive va este distrus.aceasta situatie nefericita va tulbura adanc, o numiti gelozie. Ea presupune suferinta, neliniste, ura, violenta.
Iata cum, intre doua personae apare un antagonism si un sentiment de separatie in care iubirea nu mai are loc. Daca totusi puteti trai cu sotia fara ca gandirea sa creeze toate aceste stari contradictorii, fara sa va intretina aceste nesfarsite sfasieri, atunci poate.. poate… ca veti sti ce inseamna iubirea si veti fi liberi. In general, noi suntem sclavii persoanei de care depind placerile noastre.
Dar cand iubim trebuie sa fim cu desavarsire liberi, nu numai fata de cealalta persoana, ci si fata de noi insine.
Poate ca ceea ce va spun va incanta si, intr-o anumita masura, va produce o stare de hipnoza, dar a merge dincolo de suferinta inseamna a fi constient ca exista o anumita dimensiune diferita numita de iubire.
Nestiind cum sa ajungeti la aceasta sursa extraordinara, ce va ramane de facut? Nimic, nu-I asa? Absolul nimic. Atunci, launtric, sunteti cu desavarsire tacuti. Intelegeti oare ce inseamna asta? Inseamna ca nu mai cautati, ca nu mai doriti, ca nu mai urmariti nimic – pe scurt, ca nu mai exista centru.
ATUNCI EXISTA IUBIRE.

Krishnamurti


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)