Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Traieste acum

Traieste acum Cea mai mare parte a suferintei umane nu este necesara, este autocreata, atata timp cat Mintea neobservata iti conduce viata.

Suferinta pe care o creezi acum este o forma de neacceptare, o forma de rezistenta inconstienta la ceea ce exista Aici si Acum.

La nivelul unui gand rezistenta aceasta este o forma de judecata. La nivel emotional rezistenta este o forma de negativitate.

Intensitatea suferintei depinde de rezistenta impotriva Momentului Prezent, iar aceasta, in interior, depinde de cat de mult te identifici cu Mintea ta.

Mintea tot timpul incearca sa nege Prezentul si sa scape de el. Cu alte cuvinte, cu cat te identifici mai mult cu Mintea ta cu atat suferi mai mult.

Sau o poti vedea si asa …

Cu cat poti onora si accepta total Momentul Prezent cu atat te eliberezi mai mult de suferinta si de mintea egotica.

De ce mintea neaga si rezista Momentului Prezent??

Pentru ca nu poate functiona si ramane in control fara Timp, care este Trecutul si Viitorul, si percepe eternul Aici si Acum ca o amenintare directa.

Mintea si Timpul sunt de fapt inseparabile.

Imaginati-va Pamantul lipsit de viata umana, locuit doar de plante si animale. Mai exista atunci Trecut si Viitor ? Putem vorbi atunci de Timp in vreun fel ? Intrebarea “cat e ceasul ?” sau “in ce zi suntem ?” – daca ar mai fi cineva acolo sa o puna – ar fi fara sens. Egoul stejarului ar fi amuzat de asemenea intrebare. “Cat e ceasul ?” – te-ar intreba el. “Desigur este acum ! Timpul este acum !” – ar raspunde el. “Ce altceva ar putea fi ?”

Da, avem nevoie de Minte si de Timp pentru a functiona in aceasta lume !

Dar vine un moment cand dialogul interior involuntar permanent ne ocupa toata viata si astfel apar disfunctia, durerea si suferinta.

Mintea, pentru a se asigura ca ramane in control, cauta in mod continuu sa ocupe Momentul Prezent cu Trecut si Viitor,

Si asa …

Vitalitatea si infinitul potential al Fiintei, care sunt inseparabile de Aici si Acum, sunt acoperite de Timp.

Adevarata ta natura sunt puse in umbra de catre Minte.

Povara grea a Timpului a fost acumulata in mintea umana. Toti oamenii sufera din cauza acestei poveri si continua sa adaoge la ea, cu fiecare clipa cu care ignora sau neaga pretiosul Moment Prezent, sau vad acest Moment Prezent ca un mijloc pentru a obtine un moment in Viitor – care exista doar in Minte, niciodata in Realitate.

Acumularea de Timp in Mintea Individuala si cea Colectiva contine de asemenea cantitati enorme de durere reziduala din Trecut.

Daca vrei sa nu mai creezi suferinta pentru tine si ceilalti, daca nu vrei sa mai adaogi durere la durerea reziduala din Trecut, atunci nu mai creea Timp sau, cel putin, nu creea mai mult Timp decat este necesar a te descurca cu aspectele practice ale vietii tale.

Cum sa te opresti sa mai creezi Timp ?

Realizeaza ca Momentul Prezent este tot ceea ce ai.

Fa din Aici si Acum obiectivul principal al vietii tale.

Locuieste in Prezent si fa vizite scurte in Trecut si Viitor, cand ai de a face cu aspecte practice cerute de situatiile concrete din viata ta.

Spune intotdeuna DA Momentului Prezent.

Ce poate fi mai inutil si nebunesc decat sa creezi rezistenta interioara la ceva ce deja exista. Ce poate fi mai nebunesc dacat sa te opui Vietii, care este Acum si numai Aici si Acum.

Daruieste-te catre ceea ce exiata. Spune DA Vietii ! si observa cum Viata incepe sa lucreze pentru tine, nu impotriva ta.

Momentul Prezent este uneori inacceptabil, neplacut chiar ingrozitor.

Este asa cum este !

Observa cum Mintea il eticheteaza, si cum acest proces de etichetare, acest proces de judecare, creeaza durere si nefericire. Urmarind mecanica Mintii, iesi in afara sabloanelor prin care ea creeaza rezistenta si ii poti apoi permite Momentului Prezent sa fie asa cum este. Acest algoritm psihologic o sa-ti dea gustul Libertatii Interioare fata de Conditiile Exterioare, a starii de Pace Interioara, apoi vezi ce se intampla.

Eckhart Tolle


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)