Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Ce este iluminarea?

Iluminare Un cersetor statea la marginea unui drum de mai bine de 30 de ani. într-o zi, trecu pe acolo un strain.
„Te înduri sa-mi dai un ban?", murmura mecanic cersetorul, întinzandu-i ve­chea lui sapca de baseball.
„Nu am nimic sa-ti dau", spuse strainul. „Dar pe ce esti asezat?", întreba acesta.
„Un gunoi", raspunse cersetorul. „E doar o cutie veche. Stau pe ea de cand ma stiu."
„Te-ai uitat vreodata înauntru?", întreba strainul.
„Nu", raspunse cersetorul. „Ce rost are? Nu e nimic în ea."
„Uita-te înauntru", insista strainul.
Cersetorul reusi sa ridice putin capacul. Socat, nevenindu-i sa creada, vazu ca toata cu­tia era plina cu aur.

Eu sunt strainul care nu are nimic sa va dea si care va spu­ne sa va uitati înauntru. Nu în interiorul unei cutii, ca în para­bola, ci undeva mai aproape: în interiorul dvs.

„Dar eu nu sunt un cersetor" — mi se pare ca va aud pro­testand.

Cei care nu si-au gasit înca adevarata bogatie, care este stralucitoarea fericire a Fiintei si sentimentul profund si in­destructibil de pace venit odata cu ea, sunt cersetori, chiar daca detin cele mai mari bogatii materiale. Ei cauta în afara lor farame de placere sau de satisfactie, de recunoastere, de siguranta sau de iubire, desi au în sine o comoara care conti­ne nu numai aceste lucruri, ci este infinit mai bogata decat orice le-ar putea oferi lumea.

Cuvantul „iluminare" evoca într-un fel ideea unei realizari supraomenesti, iar sinele fals vrea sa perpetueze aceasta idee; dar aceasta este pur si simplu starea dvs. naturala, trairea identitatii cu Fiinta. Este o stare de conectare la ceva inco­mensurabil si indestructibil, la ceva care, aproape paradoxal, sunteti în esenta dvs., dar care, cu toate acestea, va depaseste cu mult. înseamna regasirea naturii dvs. adevarate, dincolo de nume si de înfatisare. Incapacitatea de a simti aceasta conec­tare da nastere iluziei separarii — separare de propria persoa��na si de lumea care va înconjoara. Atunci va percepeti, con­stient sau inconstient, ca pe un fragment izolat. Apare frica, iar conflictul interior devine starea normala.

Îmi place foarte mult definitia extrem de simpla pe care Buddha o da iluminarii: „sfarsitul suferintei". Nu este nimic supraomenesc în ea, nu-i asa? Desigur, ca definitie, este incom­pleta. Ne spune doar ce nu este iluminarea: nu este suferinta. Dar ce ramane atunci cand nu mai exista suferinta? Buddha pastreaza tacerea asupra acestui subiect, iar tacerea lui în­seamna ca acest lucru trebuie descoperit pe cont propriu. El foloseste o definitie negativa pentru ca mintea sa nu o trans­forme într-o credinta sau într-o realizare supraomeneasca, un obiectiv imposibil de atins. în ciuda acestei precautii, majori­tatea budistilor cred si azi ca iluminarea este pentru Buddha, nu pentru ei, cel putin nu în aceasta viata.

Ati folosit cuvantul Fiinta. Puteti sa ne explicati ce întele­geti prin acest cuvant?
Fiinta este energia vitala unitara, eterna, mereu prezenta deasupra miliardelor de forme vii supuse nasterii si mortii. Totusi, Fiinta nu este numai deasupra, ci si în adancul fieca­rei forme de viata, ca esenta interioara invizibila si indestruc­tibila. Ceea ce înseamna ca ea ne este accesibila în acest moment sub forma sinelui nostru profund, a naturii noastre adevarate. Dar nu cautati sa puneti stapanire pe ea prin puterea "mintii. Nu încercati sa o întelegeti. Nu puteti sa o cunoasteti decat atunci cand mintea este linistita. Cand sunteti prezent, cand atentia voastra se îndreapta intens si în întregime spre Clipa de acum, Fiinta poate fi simtita, dar ea nu poate fi înte­leasa niciodata pe cale mentala. A regasi constiinta Fiintei si a mentine aceasta stare de „constiinta sensibila" înseamna a atinge iluminarea.

Cand spuneti Fiinta, va referiti la Dumnezeu ? Daca da, nu spuneti Dumnezeu?
Cuvantul Dumnezeu si-a pierdut sensul pe parcursul mii­lor de ani de folosire gresita. îl folosesc uneori si eu, dar des­tul de rar. Prin „folosire gresita" vreau sa spun ca oameni care nu au reusit niciodata sa arunce macar o privire fugara în lu­mea sacrului, în vastitatea infinita din spatele acestui cuvant, îl folosesc cu multa convingere, ca si cum ar sti despre ce anume vorbesc. Sau aduc argumente împotriva sa, ca si cum ar sti ce este lucrul pe care îl neaga. Aceasta folosire gresita da nastere unor credinte, unor afirmatii absurde si unor iluzii egoiste, ca de exemplu: „Dumnezeul meu sau al nostru este singurul adevarat, iar Dumnezeul tau este fals", sau faimoa­sei afirmatii a lui Nietzsche: „Dumnezeu a murit".
Cuvantul Dumnezeu a devenit un concept închis. în mo­mentul cand este rostit, apare o imagine mentala, poate ca nu chiar aceea a unui batran cu barba alba, totusi o reprezentare mentala a unui lucru sau a unei persoane din afara noastra si, desigur, aproape inevitabil, aceasta este o persoana sau un lu­cru de sex masculin.
Nici Dumnezeu, nici Fiinta si nici vreun alt cuvant nu poa­te defini sau explica realitatea inefabila din spatele cuvantu­lui, astfel ca singura întrebare importanta este aceea daca cu­vantul este un sprijin sau o piedica pentru capacitatea noastra de a trai realitatea la care se refera. Trimite el dincolo de sine, la o realitate transcendenta, sau se contamineaza cu usurinta, devenind nimic altceva decat o idee din mintea dvs. în care credeti, un idol mental?
Cuvantul Fiinta nu explica nimic, dar nici cuvantul Dum­nezeu nu face acest lucru. Totusi, Fiinta are avantajul de a fi un concept deschis. Nu reduce infinitatea invizibila la o entitate finita. Este imposibil sa ne formam o imagine mentala despre ea. Nimeni nu poate sa revendice exclusiv Fiinta. Este însasi esenta si va este imediat accesibila ca sentiment al propriei prezente, drept constientizare a lui „eu sunt", care este ante­rioara gandului ca „eu sunt asta sau cealalta". Asadar, este un pas foarte mic între cuvantul Fiinta si experienta existentei.

Eckhart Tolle

Fragment din cartea - "Puterea prezentului"


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)